HOME FORUM Tussen pot en pint Spiergroepen Reageer op: Spiergroepen

Thomas
Deelnemer
Aantal berichten: 93

Heb zelf ook heel veel last van scheenbeenvliesontsteking. Als je het eenmaal serieus hebt zitten gehad, geraak je er niet meer vanaf (dixit mijn dokter, en dat is toch ook wel mijn ervaring). Eén keer bij het lopen ferm erdoor gezeten; antibiotica en 3 maand geen sport. Sindsdien moet ik toch wel opletten telkens ik ga lopen.

Lopen op verhard oppervlak (asfalt e.d.) is eigenlijk niet echt aangeraden. Ik heb een tijd lang gelopen op finse piste, en dat scheelde ook al héél veel (helaas heb ik tegenwoordig dergelijke piste niet meer in de buurt). Maar wat mij het best heeft geholpen, is naar een degelijke loopwinkel gaan en mijn loopgedrag laten analyseren (bij mij was het niet met camera’s, maar op een drukgevoelige plaat lopen), en gebaseerd daarop de meest gepaste schoen kopen. Een wereld van verschil!

Langzaamaan opbouwen is ook een goede tip. Tot een tijd geleden, kon ik tot 11km lopen zonder problemen. Dan een paar weken niet meer gelopen, en nu krijg ik alweer (lichte) last bij 5km