HOME FORUM Materiaal en techniek Slijtage Flytepacker packraft na een week intensief gebruik Reageer op: Slijtage Flytepacker packraft na een week intensief gebruik

WidW
Deelnemer
Aantal berichten: 57

Hey Joery,

Geen zorgen, PR2 was echt het maximale wat we willen met de Flytepackers. De bedoeling is om ze voornamelijk op rustiger water te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens tochtjes in de Ardennen of zelfs dichter bij huis.
Goede opmerkingen verder, bedankt. Ik had inderdaad nog wat vragen: Jij hebt voor je huidige packraft een Scout gebruikt. Die lijkt qua vorm op de Flytepacker, alleen is bij de Scout zowel voor- als achterkant verhoogd. Hoe groot is het verschil tussen de Scout en je Denali Llama, spoort de Llama echt veel beter omdat hij een rankere vorm heeft?
De peddelsnelheid was voor mij ook een vraagteken. Omdat de naden aan de buitenkant niet afgewerkt zijn, zorgen ze voor erg veel weerstand. Ik kan maar moeilijk inschatten hoeveel dat uitmaakt in snelheid, maar dat kunnen we waarschijnlijk wel eens testen tijdens het hiking-advisor-packraft-weekend 😉
De buigzaamheid is goed opgemerkt. We hebben de rafts opgeblazen met zo’n blaaszak en daarna met de mond nog verder geblazen. We krijgen er inderdaad nooit zoveel lucht in dat hij niet meer buigt of veert. Ik wist niet dat de Alpacka’s zo stijf worden.

Groeten,

– Fred