HOME FORUM Materiaal en techniek Schoenen Reageer op: Schoenen

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

De omstandigheden die jij opnoemt, sneeuw en nat gras, zijn ‘moordend’ voor schoenen. Ik heb in die condities nog nooit mijn schoenen kunnen droog houden. Enkel mijn D-schoenen zijn hiertegen een stuk beter bestand, vermoedelijk omdat het GTX-membraam door de stugheid niet snel beschadigd geraakt. Dit levert dan weer andere problemen op zoals blaren op mijn hielen maar bon.

Als je zool nog intact is en de schoenen goed genoeg zitten, dan zou ik geen nieuw paar kopen. Ter vergelijking, mijn B-schoenen gaan ongeveer 2-3 jaar mee, en ik gebruik ze uiteraard wel regelmatig.

Je bent zelf een kinesist dus je zal wel weten waarom je voor B’s kiest. Ik zou wel durven eens in de Ardennen met trailrunners op stap te gaan voor een 2- of 3-daagse, die zijn goed geschikt voor dat terrein en eigenlijk een stuk comfortabeler. En mocht je je enkels niet vertrouwen, doe dan een enkelondersteunend verband of taping aan. Ik zou alleszins eens durven alle opties uitproberen, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Daarnaast nog dit, ik heb al meermaals een paar bergschoenen aangekocht. Los van de algemene tips is het toch altijd uittesten op het terrein hoe goed de schoenen echt zitten. Dus het kan goed zijn dat er schoenen zijn die je beter zouden passen. Eventueel is het ook eens de moeite om een voet/loopanalyse te doen. Misschien zijn Meindl’s toch niet zo geschikt voor jouw voeten. Maar opnieuw, je kent de materie beter dan ik. 🙂