HOME FORUM Materiaal en techniek Schoenen Reageer op: Schoenen

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Je lijkt hier met een tweedelig probleem te zitten? Eerst zijn er je pijnlijke voeten. Vraag is of de schoen daar specifiek de boosdoener is. Probeer misschien eens met ander schoeisel een korte tocht te doen om te zien of dit een groot verschil maakt.

Dan de natte voeten, dat is onvermijdelijk in die omstandigheden. Schoenen met goretex of andere membranen lekken vroeg of laat altijd. Het membraan kan zelfs na de eerste paar stapdagen al lek geraken. Hoef je niet van te verschieten. Ik heb nog geen enkele schoen kunnen dragen met goretex membraan die het meer dan twee tochten zonder te beginnen lekken uithield.

Goretex sokken dragen of neopreen sokken (als je die enorme stank kunt verdragen tenminste als je ze weer uittrekt) zouden het al wat aangenamer kunnen maken. Een drainerende schoen is anderzijds misschien het proberen waard zodat je in je schoen niet heel de dag in al die nattigheid blijft zitten nadat je die passage door de sneeuw of andere natte bedoening voorbij bent. Als je een drainerende schoen zoekt kom je wellicht wel op een A-schoen uit (je Jack Wolfskin is een B). Doe altijd de zijlingse afroltest om de kans op verzwikkingen in te schatten bij elke zoektocht naar nieuwe schoenen. ’t Is dan verder aan jou om af te wegen welke keuze je wil maken.