HOME FORUM Wandelgebieden Sarek Reageer op: Sarek

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Je hebt blijkbaar geen packraftervaring en ook geen ervaring met wildwater in een kajak? En toch wil je dan je allereerste packraftpeddelslagen gaan maken op wildwaterrivieren in een desolaat gebied? En dan durf je jezelf de vraag te stellen of het een interessant idee zou zijn om op een wild stuk eens risico’s te nemen door te gaan experimenteren? Besef je dat dit vrijwel hetzelfde is als iemand die zich hier morgen komt voorstellen als iemand die nog nooit een trektocht heeft gemaakt en persé toch een eerste tocht wil maken welke kost wat het kost twee weken Sarek zal zijn? Ik denk dat deze persoon als antwoord dan gaat meekrijgen om eerst eens ervaring op te doen met een eenvoudigere tocht dichter bij huis en dat is de raad die ik je hier nu ook ga meegeven.

Leer eerst vertrouwd raken met wildwater, het packraften en gevaren op rivieren herkennen en inschatten op eenvoudige tochten dicht bij huis. Eenmaal je voor jezelf hebt gevoeld wat klasse 1 en klasse 2 wildwater inhoudt en pas als je voelt dat je hier met vertrouwen mee overweg kunt, dan zal voor jezelf wel duidelijk worden wat de mogelijkheden voor jezelf zijn in Sarek.

Kortom, huur een paar keer een packraft dit winterhalfjaar en ga ermee oefenen in de Ardennen. Pas daarna klappen we verder over Sarek.