HOME FORUM Materiaal en techniek quilts Reageer op: quilts

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Ik kan natuurlijk enkel maar op mijn eigen exemplaar afgaan en dan zou ik het als volgt beoordelen. Voor hun prijs erg goede quilts. De slaapmatbevestiging is eenvoudig maar in detail toch ook weer uniek als je dat vergelijkt met wat andere fabrikanten ervan maken en houdt drafts goed buiten, vooral op type luchtmatras slaapmatjes. Vermits je wel een tijk hebt uit Pertex Quantum zit je wel met het kleine nadeel dat je zeker in het begin behoorlijk wat donsveertjes kunt verliezen. Zoveel mogelijk terug naar binnen trekken is de boodschap om geen permanente gaatjes in de tijk te trekken. De afwerking is voor de rest ok, al zijn er hier en daar stikdraadjes slordig afgeknipt (niks om je zorgen over te maken natuurlijk, maar in vergelijking met slaapzakken van topmerken is dit een detail dat kan opvallen). Ben je groter dan 1m85 zal je moeten vragen of ze een baffle willen bij steken. Wat warmte betreft kom ik op volgende waarden uit voor de 350 en 450 met respectievelijk een Thermarest XLite (R3.2) en XTherm (R5.7) met enkel licht thermisch ondergoed aan:

350:
Tcomf vrouw: 6°c / 3°c
Tcomf man: 2°c / -2°c

450:
Tcomf vrouw: 4°c / 0°c
Tcomf man: -1°c / -5°c

Als je een afwijkende hoeveelheid donsvulling wil dan hun standaard hoeveelheden is dat voor hen geen probleem, net als tijkmateriaal en afwijkende afmetingen. Je betaalt er wel een meerprijs voor.

Als je niet met Cumulus in zee wil gaan is er in Europa ook nog Triple Zero die iets duurdere quilts aanbieden. Net als Cumulus staan zij ook open voor een custom quilt. De Triple Zero quilts hebben het aloude eenvoudige aansnoersysteem dat als je slim bent op dezelfde manier kunt gebruiken als het systeem bij Cumulus.

http://www.triplezero.fr/eng/proddetails.php?p=142