HOME FORUM Materiaal en techniek quilts Reageer op: quilts

Arvid
Deelnemer
Aantal berichten: 87

Omdat ik mijn Macpac Sanctuary 600 (600g 750quin ganzendons, temperatuur rating -4/-7/-11°C) slaapzak steeds vaker als deken gebruikte, ook bij temperaturen tot net onder het vriespunt, ben ik deze zomer overgeschakeld naar een quilt.
Ik heb toch gemerkt dat de Enlightened Equipment RevelationX30 (ca. 360g 750quin eendendons) behoorlijk kouder is. Dit viel wel te verwachten, met een comforttemperatuur van -1°C (30°F), maar het verschil was groter dan ik gedacht had.

Beiden werden telkens in een dubbelwandige tent gebruikt, met hetzelfde slaapmatje. Misschien moet ik er beter op letten het dons elke avond terug goed te verdelen over de gewenste KARO baffles. Op het einde van de reis heb ik namelijk gemerkt dat er veel dons van de 2 centrale bafflestroken naar de zijkanten was gemigreerd… In principe zijn die KARO baffles een heel mooi systeem die je een quasi onbeperkte keuze laten in de donsverdeling, maar in praktijk lijkt het dons me te gemakkelijk van de ene naar de andere kamer te verkruipen (waarschijnlijk vooral bij het inpakken).

Kortom, om terug te keren op de vraag, ik zou ook de 350 opteren boven de 250 quilt van Cumulus. De normale H-baffles van de Cumulus quilts betekenen waarschijnlijk ook minder (on)gewilde herverdeling van het dons.