HOME FORUM Materiaal en techniek quilts Reageer op: quilts

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Omdat na een dag nog niemand heeft gereageerd:
beginnend met een vette knipoog 😉

250 gr, het zal waarschijnlijk kunnen voor die, die de ondergrens aftasten en die zaken kunnen combineren van gerief wat ze toch al bij hebben.
Zelf ben ik qua slaapzakken, quilts toch nog vrij traditioneel omdat de winst die ik zou maken in gewicht niet opweegt tegen het iets mindere comfort omdat ik in de nacht toch een woeler ben en teveel in de weer om gaten te stoppen (nu moet ik wel zeggen dat ik mijn huidige zelfbouw quilt nog niet sluitend heb gemaakt met een van de systemen)

Waar haalt een quilt zijn winst:
Iets minder dons nodig maar qua volume van een volledige slaapzak vind ik het al bij al beperkt vinden. Zie als voorbeeld
http://katabaticgear.com/shop/images/386/Img-5307.jpg
Als (meestal) zijligger heb ik maar een beperkt contactoppervlak met de mat en moet ik toch een quilt hebben die mij bijna volledig omsluit.
Een quilt heeft geen rits maar moet wel wat gewicht opofferen om een sluiting te maken. Hij heeft wel geen tochtsleuf nodig die gewoonlijk bij een ritssluiting hoort.
Ik zou wat meer slaapzak fabrikanten willen zien die een slaapzak aanbieden met een kortere centrale ritssluiting zodat je desgewenst de slaapzak kan gebruiken als slaapzak of als deken bij warmere dagen.
Handig bij gebruik buiten de winter
Bij winters gebruik moet je dan weer denken aan volgende aanvulling
http://katabaticgear.com/shop/category/hoods/
Al dan niet (de)monteerbaar op de slaapzak zelf om ook te gebruiken buiten de slaapmomenten