HOME FORUM Wandelgebieden Pyreneeen of TMB? Reageer op: Pyreneeen of TMB?

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Hey Wouter,

Op https://forum.hikingadvisor.be/regios/frankrijk/ vind je voor beide gebieden reisverslagen. Uit Joery’s reisfiche en foto’s leid ik af dat de TMB erg mooi is maar wel druk belopen. Zelf een stukje gedaan afgelopen week, o.a. Col des Fours, en ik kan bevestigen dat de Franse kant best veel wandelaars ziet, weliswaar vind ik het nog aanvaardbaar. Op de GR10 loopt er ook wel wat volk in de zomer, maar algemeen gezien is de route toch wat minder toegankelijk voor dagwandelaars waardoor het toch nog iets kalm is. Op de TMB daarentegen is wel meer openbaar vervoer en zijn er her en der parkings.
Persoonlijk vind ik de Pyreneeën het best geschikt voor bivakkeren dan de TMB. Als je zelf een goeie kaartlezer bent, dan kan je makkelijk zelf een route in elkaar steken, zoals al werd aanbevolen in de vorige reactie.
Een klimmer heeft duidelijk niet al te veel last van hoogtevrees dus qua techniciteit is alles mogelijk. De vraag die ik me stel is of hij wel een fanatieke wandelaar is en of hij graag lange zware etappes achter elkaar gaat doen. Misschien zal een HRP hem wel het meest aanspreken, waar je toch wel wat serieuze cols kan doen en ook wat toppen kan beklimmen. Reisverslagen genoeg van de Pyreneeën op deze site.