HOME FORUM Wandelgebieden Packraften Fins Lapland Reageer op: Packraften Fins Lapland

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

2 jaar terug heeft Sabine Schroll (Oostenrijkse) 4 weken rondgelopen en gepeddeld in het gebied met haar packraft, ook stukken van jou geplande tocht op de Ivalojoki en het Inarimeer. Je vindt er hier meer over op haar blog en nog meer hier. Je kan ze proberen te contacteren als je meer info wil.

De muggenpiek valt in juni en kan dan redelijk extreem zijn is mijn ervaring. Ik heb ontstekingen gehad in de vorm van dikke builen op handen en oren van de muskieten in juni die los door je hoofdnet steken en handschoenen draag je nu eenmaal echt niet als het 25-30° is. Doorheen juli neemt de muggenplaag sterk af en hoef je jezelf niet zoveel zorgen meer te maken. Sabine had geen DEET mee trouwens.

Wat dagafstanden betreft met packraft moet je over meren en fjorden best dezelfde afstanden aanhouden die je volledig te voet zou kunnen afleggen. Als de wind verkeerd zit kan je toch niet peddelen of geraak je niet sneller vooruit dan te voet. Op rivieren moet meer dan 25km/dag vlot haalbaar zijn als alles vlot packraftbaar is, wat toch het geval moet zijn met de Ivalojoki. Maar wellicht toch ook hier veiligheidsmarge inbouwen en rekening houden met mogelijk wind op kop vermits het om een brede traag stromende rivier gaat. Welke periode ga je precies?