HOME FORUM Wandelgebieden Packraften Fins Lapland Reageer op: Packraften Fins Lapland

LFone
Deelnemer
Aantal berichten: 151

Het deel van Inari naar Ivalo hebben we in 9 dagen gedaan. Vervolgens zijn we in 5 dagen via het Inari meer terug naar Inari gevaren. Dit tweede deel zou wel een stuk sneller kunnen want in die 5 dagen zat een rustdag en verder alleen maar hele korte dagen.

Het gebied is erg rustig maar we zijn toch nog wel regelmatig mensen tegengekomen. Op de paden in het Lemmenjoki park zijn wel meer Finnen met tentjes onderweg. In het deel wat we gelopen hebben zonder paden is de kans dat je iemand tegenkomt vrijwel nul.
Bij het afvaren van de Ivalojoki zijn we twee keer Finnen tegengekomen die met een soort van enorme rafts aan het vissen, drinken en kamperen waren. Dat was eigenlijk wel erg leuk; de gepekelde vis en het gedroogde rendiervlees smaakten goed.
Op het Inari meer zagen we wel 2 of 3 keer per dag motorbootjes varen maar hebben we geen kajakkers gezien.

Op http://www.retkikartta.fi kun je gedetailleerde kaarten en luchtfoto’s van heel Finland bekijken. Je kan vanaf de site kaarten printen maar dan is de kwaliteit eigenlijk te slecht om als kaart te gebruiken. Op een nogal omslachtige manier heb ik alle kaartdelen van het gebied rond Inari kunnen downloaden en combineren tot een Photoshop bestand van 1,3 GB. Dit bestand is wel van printkwaliteit (300 dpi) en heb ik gebruikt om A4 1:25.000 kaarten te printen. Als je hier interesse in hebt moet je het laten weten.