HOME FORUM Wandelgebieden Packraften Fins Lapland Reageer op: Packraften Fins Lapland

LFone
Deelnemer
Aantal berichten: 151

Onze trip was erg mooi en het is wat mij betreft een perfect gebied om te packraften. We zijn uiteindelijk in Inari gestart en geëindigd. Het Sami museum in Inari is echt een aanrader! In het museum is ook een soort tourist office waar we onze route hebben achtergelaten voor het geval er iets mis zou gaan. Hier hadden ze nog niet eerder van een dergelijke onderneming met packrafts gehoord…

In totaal hebben we ongeveer:

85 km gelopen over paden
20 km gelopen zonder paden
85 km stroomafwaarts gepackraft
50 km over het Inari meer gepackraft

De delen zonder paden gingen soms erg moeizaam en ik denk dat we hier gemiddeld niet meer dan 2 a 3 km per uur hebben afgelegd. Rendiersporen volgen was het meest efficiënt en het is wel belangrijk een beetje vertrouwen te hebben in je navigatie kunsten.

Door de droge zomer en omdat we laat in het seizoen waren was de waterstand van de Ivalojoki erg laag. Hierdoor hebben we regelmatig over stenen geschuurd maar gelukkig kunnen packrafts wel tegen een stootje. Voordeel was wel weer dat we relatief weinig last hebben gehad van muggen.

Op het Inari meer peddelen was heel erg mooi maar als de wind verkeerd staat kan het erg frustrerend zijn. Door de vele eilandjes kun je wel proberen zo veel mogelijk uit de wind te blijven en van eilandje naar eilandje te varen. Gelukkig hadden we hier meer dan genoeg tijd en hebben we zelfs een rustdag genomen op een van de eilanden. Vanaf het water is het op het oog vaak moeilijk te onderscheiden wat nou precies welk eiland is, daarom vond ik het wel prettig om regelmatig koersen te schieten.