HOME FORUM Wandelgebieden Ordesa-sep 2013 Reageer op: Ordesa-sep 2013

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Ik kan enkel op je eerste en laatste vraag antwoorden.

Zelf hebben we wat moeten zoeken naar de ingang van de Faja de las Flores, misschien is die inmiddels al wat beter aangeduid. Alleszins goed de kaart bekijken en je hoogtemeter in de gaten houden.

Ik heb nog maar 1 keer gehad dat water de tarp binnenstroomde, en dat omdat ik de tarp slecht had opgezet. Ik was me er niet van bewust dat ik in een ‘goot’ lag. In alle andere gevallen dringt het water toch vrij snel de bodem in, tenminste als je vrij kampeert. Ik kan me voorstellen dat op een camping waar de aarde zo hard is aangestampt het wel anders kan zijn. Uiteraard moet je ook niet in een plek gaan staan die hoedanook wat vochtiger is. Als het gras groener of hoger is dan elders mag je er vanuit gaan dat water daar accumuleert. Met een tent daar gaan staan, is misschien iets makkelijker maar ook niet alles, zeker omdat grondzeilen ook niet oneindig waterdicht blijven. 😉 Ikzelf gebruik een bivakzak onder de tarp maar vb. Kasper & Charlotte gebruiken een mesh innertent met waterdicht grondzeil. Dat is voldoende. Welke tarp zou je willen gebruiken? Want vb. een trailstar kan je nog sluiten wat bij veranderlijke windrichtingen zeer handig is, maar andere tarps kunnen dan niet.

Van je andere vragen rond je route kan ik je niet verder helpen. Je kan ook altijd ter plaatse beslissen, je route hangt er in principe niet vanaf want je hebt altijd een alternatief (Tozal niet beklimmen of van Goriz naar Faja de las Flores via route die naar Brèche leidt maar daarna links nemen). Pyreneeënkenner Ivo is op reis, misschien weet Willem raad.