HOME FORUM Wandelgebieden Ordesa-sep 2013 Reageer op: Ordesa-sep 2013

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Hoe goed ben je in het kaart lezen en navigeren in het algemeen Willy? Al die mogelijke routes die je opsomt zijn te doen, maar allemaal gaat het vaak over steenmannetjesroutes en geen echte wandelpaden. Bij slecht weer (mist) wordt je navigatiekunde hier serieus op de proef gesteld.

De verbinding van de Circo de Cotatuero naar de Faja de las Flores is inderdaad goed uitkijken. Je zit daar in een lapiazveld waar steenmannetjes en markeringen niet altijd duidelijk te herkennen zijn (zo was het toch 10 jaar geleden). Zoals Debbie zegt goed kompas, kaart en hoogte in het oog houden als je de markeringen kwijt raakt en dan vind je de route wel weer.

Tozal de Mallo bereik je vanaf de Faja de las Flores door in de Circo de Carriata even wat af te dalen en bij een volgend kruispunt van paden sla je dan rechts af. Als je ginder op het terrein bent zal het wel duidelijk zijn.

Een grondzeil met opstaande rand gebruiken of niet dat is persoonlijke keuze. Als je in de Pyreneeën water onder je tarp of tent krijgt gestroomd heb je eerder een verkeerde bivakplek keuze gemaakt. Of heb je het nu over spray van regen? Welke of wat voor soort tarp gebruik je?