HOME FORUM Wandelgebieden Noorwegen en muggen Reageer op: Noorwegen en muggen

boelo
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Nu moet ik toch wel uit eigen ervaring reageren. Een paar jaar terug zag ik bij het zwemmen dat mijn zoon een knots van een teek had zitten achterop zijn been, compleet met rode kring. Dit was in het gebied bij Kebnekaise-Kungsleden, waar inderdaad wel wat rendieren rondrennen. En ik had altijd gedacht dat teken boven de Poolcirkel niet meer zouden voorkomen.
Bij een andere tocht, in de vaak zompige Saltfjellet, kwam ons alles tegemoet wat vleugels heeft, wespen, wilde bijen, horzels, dazen enz. maar ze vielen gelukkig niet aan. Wel namen de mugjes mijn tochtgenoot behoorlijk te pakken.
Het vreemde was dat we in het iets noordelijker gelegen Rago Nasjonalpark vrijwel geen luchtmacht tegenkwamen. Het was eind juli en je zag het aantal mugjes trouwens met de dag afnemen.
Wanneer ik op mijn gevoel afga, dan adviseer ik je een anti-tekenspray op natuurlijke basis(ook tegen insekten), mogelijk nog aangevuld met een lokaal middel als Djungelolja of Wilma Becks-olja(basis berkenteer). Deze produkten heb ik gezien bij http://www.countrystore.nl uit Epe. Mogelijk zijn ze ook elders verkrijgbaar.