HOME FORUM Tussen pot en pint Natte voeten tocht:Wil er iemand mee? Reageer op: Natte voeten tocht:Wil er iemand mee?

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1024

Ik was al vertrokken (en met een dag vroeger terug omwille van verplichtingen)
Als je zo kris kras door de venen trekt valt het op hoeveel affiches er uithangen voor de jacht.
Ik heb het net allemaal kunnen ontlopen.
Joery’s verhaal zal zeker voor een opleving zorgen van de Venen als wandelbestemming.
Maandagmiddag in Eupen en de brug nog over kunnen steken om mij op een kiezelstrandje te zetten langs de Helle. Zuidelijk langs de Ghaster om dan NW via de Bayehon en de Polleur naar het begin van de Statte. Iets te vroeg gestopt en daarom op 500m na de mooie bivakplek gemist in het beukenbos waar een geasfalteerde weg de Statte oversteekt. De volgende dag via Solwaster en de Hoegne , Polleur terug naar Mont Rigi voor de 13.30u bus naar Eupen. Beetje gekunstelde omgeving door al die brugjes ed maar wel heel rustig lopen. Bij het weerstation gaf de thermometer 2°C aan.
Bij wijze van experiment enkel met mijn summit kousen van Bridgedale en flyroc gelopen. Nog net te doen, het mocht toch niet veel kouder worden (daarom een beetje spijtig dat ik de ervaring van vandaag heb gemist.) Die twee dagen natte voeten zijn toch al goed te voelen door een brandend gevoel en het idee dat de voeten gezwollen zijn. Nat schuren die kousen toch wat meer dan ze droog zijn. Een linersok van fijn geweven stof zou dat mogelijk wat kunnen beperken. Ik heb GTX kousen van Rocky maar het is de bedoeling dat die niet meer gedragen worden dan nodig omdat ik mijn twijfels heb over de waterdichtheid van eender welke ‘waterdichte kous’ op langere termijn. Er zullen nog wel wat meer uitstapjes volgen om een en ander uit te proberen. Willem heeft recent een vrij realistisch stuk geschreven over trailrunners waar ik veel van herken.
http://transscandinavia.wordpress.com/2012/11/17/walking-scandinavia-with-inov8-flyroc-310-and-some-myths-and-facts-about-trailrunners/