HOME FORUM Materiaal en techniek MYOG Gore-Tex Pro Shell overwanten Reageer op: MYOG Gore-Tex Pro Shell overwanten

LFone
Deelnemer
Aantal berichten: 151

Dank voor de complimenten! Als ondergrond voor het tapen heb ik een zogenaamde tailor’s ham gemaakt (Nederlandse benaming weet ik niet). Dit is eigenlijk een hard kussentje van katoen gevuld met houtvezel van de dierenwinkel. Voor het tapen van de duimen was deze weer te groot en heb ik een losse duim genaaid en ook gevuld met houtvezel. De mal op andersj ziet er erg bruikbaar uit en werkt waarschijnlijk nog makkelijker aangezien je deze vast zou kunnen zetten op je werkblad.

Ik heb een keer een regenbroek getaped met een normaal strijkijzer. Dit werkt redelijk maar voor wanten of sokken is dit naar mijn idee geen optie. Een regenbroek heeft in principe maar één lastig punt (onderkant kruis) en is verder recht toe recht aan. Sokken of wanten is veel meer priegelwerk en daarom heb ik een mini strijkijzer gekocht dat gebruikt wordt in de modelbouw. Dit werkt echt vele malen prettiger en je kan ook exact de temperatuur instellen. Een kleine behangroller van hard schuim is overigens ook handig en kost maar een paar euro.

Alles is inderdaad gewoon recht gestikt met een naadtoeslag van 5 mm. Na het stikken heb ik alles nog iets bijgesneden met een rolmes en vervolgens getaped. De tape van Extremtextil is 22 mm breed, dit is voor wanten te breed dus deze heb ik in de lengte in tweeën gesneden.