HOME FORUM Materiaal en techniek Middeltjes tegen muggen en midges Reageer op: Middeltjes tegen muggen en midges

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Bedankt voor de input tot zover. Veel natuurlijke middeltjes zijn gebaseerd op een extract van olie van citroen eucalyptus, waaruit ook het vernoemde Mosi-Guard en het natuurlijke Care-plus middel. Al goed om te lezen dat het een effect heeft. Iemand die ook ervaring heeft met middeltjes gebaseerd op Picaridin of Pyrethrin?
Saskia, ik vermoed dat jou Avon-spray de Skin so Soft bug guard was? Avon is immers de producent ervan.

Het feit dat ik niet van DEET hou is omdat ik, net als vele andere mensen, het niet aangenaam vind op de huid, het een onaangename chemische geur heeft en daarnaast het ook nog eens mijn horlogebandje opvreet als ik niet oppas en sommige kledingstukken aantast. Ik blijf dus liever van DEET af zolang ik niet in gebieden zou zitten als de tropen waar een insectenbeet heel wat ernstigere gevolgen kan hebben.

Ik hoop dat er dit jaar in September wat minder muggen gaan zijn. Ik heb gehoord dat de muggen dan al verdwenen zijn in Noorwegen. Iemand ervaring mee?

Kasper, lees deze draad eens door.

Heeft niks met de muggen te maken, maar hoe was de trail?

Mooiste stuk vond ik tussen Houffalize en Troisvierges (over het algemeen veel interessanter dan de verbinding die GR57 hier maakt). Het ongelukkige van de trail is dat het te sterk samen loopt met GR57 en deze twee routes nu altijd met elkaar zullen vergeleken worden. Langs de andere kant kan je er je voordeel mee doen door regelmatig te switchen tussen de twee en de stukken te nemen die je zelf het interessantst vindt.