HOME FORUM Materiaal en techniek Materiaalswitch Reageer op: Materiaalswitch

KoenVO
Deelnemer
Aantal berichten: 13

Mijn Lowe Alpine zak is inderdaad een onnodig zwaar beestje, maar ik ben er anderzijds erg tevreden van (dat ding zit perfect en vertoont na 10 jaar niks van slijtage). Zo’n frameloze GoLite is denk ik geen optie voor mij omdat ik goed zorg moet dragen voor mijn rug. Iemand ervaring met de ULA zakken? Is een lichtere rugzak per definitie inboeten aan draagcomfort of niet?

Een MLD Trailstar spreekt me wel erg aan, maar is vrij groot voor 1 persoon. Al spreekt zoveel ruimte (voor 511g) me wel aan. Iemand ervaring met de MLD Cricket, die was blijkbaar aanvankelijk bedoeld als 1 persoonsversie van de Trailstar. Lees er ook goeie dingen over, al zou hij niet zo flexibel zijn als de Trailstar zelf, minder windproof.

Het moeilijkste vind ik eerlijk gezegd de tussenliggende laag. Een bivakzak spreekt me meest aan, maar ik heb schik voor het gebrek aan ventilatie en bewegingsruimte. Zo’n Oookwork innertentje voor 1 persoon, op maat van een Trailstar lijkt me de meer aangename versie. Zoals ik al schreef, lijk je dan terug bijna in een tent te liggen. Kasper, hoe ervaar jij dat? Combinatie Trailstar/Oookwork komt op 880g. Reken daar 120g piketten bij en da’s toch mooi 2,5kg minder dan mijn tent/zeil combi nu. Verleidelijke optie dus.