HOME FORUM Materiaal en techniek Materiaalswitch Reageer op: Materiaalswitch

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Zou ik zelf in die situatie zitten dan was mijn eerste plan om de tent aan te pakken. Als de centen belangrijk zijn zou ik eerst een tocht ondernemen
met enkel het buitenzeil van de tent en ik zou inderdaad dat veel te zware
grondzeil thuis laten. Heb het ooit eens gedaan met mijn akto.
Het lijkt mij een mooie tussenstap op bv een enkel daks shelter of nog verder naar de buitenkant, een tarp.
Eigenlijk is bij een dergelijke gesloten shelter een bivakzak overbodig. Ik heb ook een trailstar die in principe ook zonder bivakzak gebruikt kan worden maar voel me veel veiliger met omdat ik wil vermijden dat mijn slaapzak van de mat schuift en bv in het natte gras terecht komt.
Op zich hoeft het geen probleem te zijn om op natte grond te kamperen. Waarschijnlijk zal er door de druk vocht doorslaan maar over het algemeen wordt de mat in de bivakzak gestoken zodat je slaapzak niet nat wordt.
Anders een lichte folie onder de bivakzak plaatsen maar daar heb ik zelf geen al te goede ervaringen mee om alles op zijn plaats te houden.
Je hebt een vrij zware isolerende slaapzak voor 3 seizoensgebruik. Ik kan me voorstellen dat je daarin begint te zweten. Dat kan lichter maar kost tegelijk weer centen. Een bivakzak zal dat zeker niet verbeteren. Ventileren is de enige oplossing als je het bij één slaapzak wil houden.
De rugzak zou ik pas als laatste aanpakken bij heel de transformatie. Ik ben zelf zo geen voorstander om hier de gewichtsgrenzen op te zoeken en tegelijk een rugzak met een zo laag mogelijk volume aan te kopen. Het draagcomfort moet blijven primeren. Zeker bij zelfvoorzienende tochten zal vooral het gewicht van de voeding beginnen door te tellen.
Tenzij je natuurlijk ruim bij kas bent en kan kiezen uit verschillende rugzakken in functie van de tocht.
Tot zover..