HOME FORUM Materiaal en techniek Materiaalswitch Reageer op: Materiaalswitch

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Koen, ik denk dat je die paklijst van Willem nog niet goed bekeken hebt. 🙂 Die heeft dus die Cricket gebruikt in Scandinavië, met een mesh inner tent. Wat extra info vind je op zijn site: http://transscandinavia.wordpress.com/the-gear/. Het kan niet lang meer duren voor hij terug is van Groenland dus dan zal hij meer kunnen vertellen.

Staar je ook niet blind op het gewicht van de Trailstar die op de site vermeld staat van MLD want daar komt nog wat bij eenmaal je de naden geseald hebt!

Mijn klassieke rugzak is ook een Cerro Torre. Mijn frameloze rugzak zit eigenlijk niet beter maar ook niet slechter dan deze rugzak. Enige nadeel is dat hij bij zijn volle gewicht aan het begin van een trekking (ongeveer 15kg) toch nadrukkelijk meer op de schouders drukt dan de Cerro Torre die daartegenover voor meer frictie zorgt aan mijn heupen. Maar er bestaan dus ook rugzakken met een licht frame. ULA is een bekend merk maar die kan je in Vlaanderen heel moeilijk vinden (enkel online). Zoals gezegd zijn er merken die wel verkocht worden bij ons (o.a. Osprey) en dus ook makkelijker te testen zijn vóór aankoop, check dus zeker eens je buitensportzaak in de buurt. Al was het maar om te voelen hoe ze zitten (met minstens 10kg aan gewicht in). Het passen van een rugzak blijft toch iets persoonlijks.