HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

LFone
Deelnemer
Aantal berichten: 151

Wij zijn dit jaar voor het eerst zelf ons voedsel aan het drogen en ik moet zeggen dat het tot nu toe erg goed bevalt. Een droogmachine hoeft niet duur te zijn maar er gaat wel best wat tijd zitten in experimenteren. Mijn favorieten zijn:

1. Kip kerrie met ananas en noodles (of rijst). Zelf kipgehakt, verse ananas en andere groentes drogen en vervolgens mengen met kokosmelkpoeder, kerrie en kruiden naar smaak.

2. Pasta met rode saus. Als basis neemt men een zakje Knorr spaghetti mix (poeder). Mager gehakt, paprika, champignon, ui, wortel etc. drogen. Pasta koken en vervolgens drogen. Alles mengen en er hoeft onderweg alleen nog maar water te worden toegevoegd. Klein zakje parmezaanse kaas mag natuurlijk niet ontbreken!

3. Chili con carne. Zelfde verhaal als hierboven; Knorr chili con carne mix met mager gehakt, zwarte bonen, kidney bonen, paprika, maïs, ui. Erg lekker met kant en klare tortilla’s.

We hebben slechte ervaring met stukjes aardappel drogen. Dit is bijna onmogelijk om weer te rehydrateren. Ook stukjes kip of vlees is lastig om weer “kauwbaar” te krijgen. Zelfgemaakte beef jerky is lekker om los te eten maar vind het niet zo’n succes in een gerecht. Gehakt gemengd met een beetje paneermeel neemt daarentegen heel gemakkelijk weer vocht op.