HOME FORUM Materiaal en techniek Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten? Reageer op: Maaltijden – trekkingfood: jullie favorieten?

Laure
Deelnemer
Aantal berichten: 18

Het lijkt wel dat iedereen kiest voor de kant en klare trekmaaltijden. Logisch natuurlijk, want het is snel klaar, is compact, weegt niet veel en bespaart je een afwas.

Maar na een lange dag wandelen ben ik weleens kieskeurig en eet ik liefst iets met enige consistentie en natuurlijke smaken, bij voorkeur een maaltijd die ik thuis ook eet. Tijdens onze trektocht in Jotunheimen had ik door de vermoeidheid totaal geen eetlust meer: ik kon geen energy-reep, noten, worst of zakskesvoeding meer zien. Het enige dat me nog smaakte was de (aiki)noedelsoep met extra algen en champignonnen. Sindsdien proberen we dus wat inventiever te zijn. Het helpt natuurlijk ook niet als onze vrienden kei-fancy koken op trektocht en wij daar een trekmaaltijdzakje eten ondertussen (al zijn we dan wel snelste bediend!).

De tip om couscous en minute soep in het leegegeten zakje te doen is er eentje om zeker te onthouden!


@Kasper
: is de melkpoeder van Globetrotter beter dan diegene die je in de supermarkten kan vinden?