HOME FORUM Materiaal en techniek Lichte staande brander Reageer op: Lichte staande brander

Arvid
Deelnemer
Aantal berichten: 87

Hey Debbie,

Ik heb zo’n Primus Express Spider. Tenzij er iets is veranderd aan het ontwerp, is deze enkel geschikt voor schroefblikjes. Wil je ze gebruiken met Campinggaz heb je zo’n Edelrid adapter nodig.

Voorlopig is de brander nog maar 2 keer gebruikt: vorige zomer in de Chartreuse en in november in Luxemburg. Beide keren misschien een lichte nachtvorst gehad, maar het was in ieder geval niet koud genoeg om de brander echt te testen.

Voordeel: door de flexibele darm en pivoterende koppeling met de regelknop en blikje is de brander gemakkelijk te gebruiken met de “omgekeerde blikjes” methodiek. Je krijgt je blikje dus echt tot op de bodem leeg.

Nadeel:de brander heeft een smalle vlambasis (denk bunsenbrander). Het is me daardoor niet gelukt om zonder aanbranden havermoutpap te maken in mijn standaard inox trekkingspotjes. Zelfs niet met de brander heel voorzichtig op bijna uit. In het midden van de pot wordt alles meteen gloeiend heet, maar de warmte verspreidt niet genoeg naar de rand. Misschien iets om rekening mee te houden aangezien je zelf gedroogd eten gebruikt?

Misschien dat dit probleempje met aluminium potten wordt verholpen? In ieder geval lukt het me wel pap te maken op deze brander in combinatie met een Primus EtaPower pot (aluminiumpot met heat exchanger en titanium anti-aanbakcoating).