HOME FORUM Materiaal en techniek Kledij tijdens wintertochten Reageer op: Kledij tijdens wintertochten

Thomas
Deelnemer
Aantal berichten: 93

We gaan de eerste 2 weken van april naar Lapland. Ik verwacht minima temperaturen van -25 C° ’s nachts, als ik zo een beetje voortga op ervaringen/verslagen van anderen.
Tijdens het wandelen is koude inderdaad nooit echt een probleem, het is dat stilzitten 🙂 Noorderlicht bekijken, dat is inderdaad iets wat ik zeker wil doen. Vorig jaar redelijk wat pech gehad daarmee in september, elke dag regen en zware bewolking ’s nachts…

qua broeken heb ik wel wat opties, ik heb g1000 broeken, regenbroek, getten, thermisch ondergoed, ski-broek. Daar dus opties genoeg.

Vluchten naar Kiruna zijn geboekt, maar de keuze van het gebied ligt nog niet 100% vast. Stuk Kungsleden is zeker en vast een optie, alsook Padjelentaleden. Een optie waarmee we ook spelen, is Padjelentaleden een aantal dagen volgen, en als er geen problemen blijken te zijn, een vallei’tje of 2-3 in Sarek te doen. Hoewel dat uiteraard iets ‘riskanter’, zoals in een ander topic (door mij opgestart) geopperd werd. Persoonlijk zie ik daar niet zoveel problemen mee, in de veronderstelling dat iedereen goede kledij/slaapzakken/matje bijheeft. Ik denk dat het pas risicovol werd wanneer je de gevaren begint te onderschatten.