HOME FORUM Stel jezelf voor Klaas Hubrechts Reageer op: Klaas Hubrechts

Klaas
Deelnemer
Aantal berichten: 9

@Dzjow,
We zijn vertrokken met eigenlijk geen voorbereiding.
Eerst naar Krakow gevlogen en na een korte citytrip naar Cisna gegaan.
Vandaar vertrokken richting czerenina, daar in de tent geslapen en ontdekt dat we onze pompje van de benzinebrander vergeten waren (bij het testen in belgie op de tafel laten liggen 🙁 ). Dus volledig zelfvoorzienend rondtrekken werd moeilijk. Toen nog 2 nachten buiten geslapen en voor de rest in hutten. We hebben nog de Polonina Wetlinska, Carynska en bukowska overschreden. Nadien zijn we dwars door het bos via Bukowiec naar Muczne geweest.

Nadien nog 3 dagen in een oud station aan de grens met slovakije geslapen, en overdag opzoek gegaan naar grote carnivoren (beer, wolf en lynx). Van alle drie veel sporen gezien (soms zeer vers), maar geen beesten. Wel een wolf gespot vlakbij Bukowiec ook een oeraluil en steenarend, … .

Vandaar zijn we via Slovakije naar de bewoonde wereld gewandeld, en met 2 nachttreinen en een tussenstop in Praag terug in belgie geraakt.

Bieszczadzki, is echt wel mooi, geen oerbossen zoals in Bialowieza, maar jong bos vol met grote zoogdieren. In de zomer zit dit overvol met poolse toeristen, maar in de winter bijna geen kat. Hutjes zijn wel open, en sommige best wel gezellig. Ook in de dorpjes wel altijd iets gevonden om te slapen (al was het maar op de zolder van een bezinningstehuis waar het binnen sneeuwde).

Maak ook dat je steeds je ID bij hebt, zeer veel controle (grens Oekraïne).