HOME FORUM Materiaal en techniek Iemand ervaring met schouderletsel? Reageer op: Iemand ervaring met schouderletsel?

boelo
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Met adviseren over rugzakken moet ik wat terughoudend zijn. Ten eerste omdat het allemaal nogal individueel verschillend ligt. Ten tweede omdat er alleen al bij hiking-advisor mensen rondlopen met meer kennis en ervaring dan ik. Ook hangt het ervan af welk doel, gebied en soort tocht je in gedachten hebt.

Een rugzakbelading van 20 kg is niet aan te raden, tenzij je de tochten van den Dzjow en Willem meteen wil nadoen. Het moet en kan veel lichter, b.v. 12-16 kg. Rugzakken met scharnierende panden vind je o.a. bij Lowe Alpine, The North Face en Norrona. De bergsportrugzak die je noemt is wsch. van Black Diamond.

Zelf heb ik een Featherlite Freedom van Aarnpacks, een fijne rugzak maar wat lastig om goed af te stellen. Momenteel in de aanbieding bij de Oostenrijkse dealer.

Wanneer je echt zou willen doorgaan met packraften, dan is het ideaal een grote waterdichte rugzak zoals de ULA Epic of  de HMG Porter 4400. Neem in elk geval rustig de tijd voor een keuze en probeer eventueel zolang iets te lenen.