HOME FORUM Materiaal en techniek Iemand ervaring met schouderletsel? Reageer op: Iemand ervaring met schouderletsel?

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Debbie, Boelo,

Dank voor het meedenken. Ik ben al bezig met fysio, dit om de uitslag van de arm weer op te krikken en de voor Boelo bekende frozen shoulder te voorkomen (lijkt me erg naar) tijdens het afwachten van het herstel van de breuken. De fysio heeft vanaf nu zo’n 1,5 maanden aangegeven voor ik weer een rugzak kan dragen, maar dat zal dan nog geen 20 kilo zijn. Eigenlijk beantwoord dat mijn vraag ook wel voor het packraftweekend. Maar ik was/ben met name benieuwd naar de praktijk ervaringen van mede-hikers, aangezien de adviezen van diverse artsen en fysiotherapeuten nog nooit hetzelfde zijn geweest en het gelukkig tot nu toe alleen maar positiever gaat dan verwacht.

Boelo, het artikel dat jij refereert had ik gelezen, net als de folders van een aantal Nederlandse ziekenhuizen, het ging mij om de praktijk ervaringen van hikers. Maar alsnog bedankt voor het uitzoeken!

Wat je aanbeveelt voor de rugzak is ook iets dat ik mee bezig ben geweest, ik was al de aanschaf van een betere rugzak aan het overwegen voor het ongeluk, maar dit is een extra reden om dit door te zetten. Iemand tips voor rugzakken die de schouders goed ontlasten? Dan kan ik binnenkort, als het lukt, eens gaan kijken of die mij passen.

k had al een rugzak gevonden die voor klimmers wordt geadviseerd, heeft een mechanisme waarmee de schouderbanden enigszins zijwaarts kunnen scharnieren zodat je je torso kan draaien met de rugzak op. Klinkt mij wel aardig in de oren, iemand ervaring mee?