HOME FORUM Materiaal en techniek Iemand ervaring met schouderletsel? Reageer op: Iemand ervaring met schouderletsel?

boelo
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Ook ik kan je schouderluxatie absoluut niet beoordelen. Ik heb zelf alleen ervaring met twee “frozen shoulders”waarvan het herstel lang duurde en die nog lang pijnlijk bleven. Maar ik kan natuurlijk wel populair-wetenschappelijke artikelen lezen, jij zelf trouwens ook. Zo heeft sportgeneeskunde.com het over een herstelperiode van 2,5-4 maanden bij jonge geoefende militairen. Een andere bron(ziekenhuis) noemt tenminste 3 maanden voordat men pijnvrij is.

Het lijkt mij dus net te kort dag om het packraft weekend te halen, want het peddelen en rugzakdragen is toch meer dan de gewone dagelijkse belasting van de schouder. Gelukkig lijkt herstel bij een langere periode wel haalbare kaart, je tocht naar Noorwegen dus ook.

Misschien moet je dan toch nog wat pijnstillers meenemen en zorgen voor een rugzak die het gewicht optimaal naar de heupen overbrengt, dat doen ze lang niet allemaal even goed. En wanneer je met trekkingstokken gaat lopen, moet je je aanwennen om niet op die dingen te gaan leunen om begrijpelijke redenen.

Naar mijn ervaring ligt de top-deskundigheid op het gebied van dit soort problemen o.a. in Nederland bij het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam en de St. Maartenskliniek in Nijmegen.

Tenslotte wens ik je een spoedig herstel toe!