HOME FORUM Materiaal en techniek Huttentocht: water voorzien Reageer op: Huttentocht: water voorzien

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Ik heb nog maar één keer een lekkende waterzak gehad en ik gebruik dit systeem regelmatig. Hoedanook moet je je bagage altijd in waterdichte zakken steken (ook bij regen nodig om die droog te houden, op regenhoezen moet je zeker niet vertrouwen). Als een drinkzak zou lekken, gaat dit vaak vrij langzaam door een miniscuul gaatje ergens.

Zelf ben ik wel voorstander van drinkzakken omdat ik (2) zo regelmatiger kan drinken (ik hoef mijn rugzak niet uit te doen of iemand te vragen om mijn drinkbus aan te geven) en (2) mijn water fris blijft omdat die in de rugzak zit. Maar er zijn even goed mensen die blijven zweren bij drinkbussen. Voordeel daar is dat deze bussen iets sneller binnen handbereik zijn als je de rugzak afneemt (meestal steek je die in een zijzak), en je dus zeker bij hetere dagen makkelijker kan checken hoeveel water er nog in zit. Net omdat het om twee bussen van 1l gaat, kan je onderweg vb. een waterzuiveringspilletje in 1 bus doen terwijl je andere bus nog drinkbaar water biedt. Heb je, zoals bij mij, één drinkzak van 2 liter, dan is dat wat moeilijker. Maar met 2 liter heb je op de meeste dagen wel voldoende. Enkel op erg hete dagen, vul je beter onderweg bij of neem je een extra liter mee.

Ik gebruik Platypus omdat die lichter en handiger is bij opvullen dan vb. Camelback. Maar tegenwoordig zijn er al meer merken van drinkzakken.