HOME FORUM Materiaal en techniek Huttentocht: water voorzien Reageer op: Huttentocht: water voorzien

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Zelf ben ik onlangs van mijn Camelbak afgestapt. Ik zweerde er altijd bij maar ben er klaar mee voor het lopen, mijn afweging:

Voordelen:
Makkelijk en constant kleine beetjes drinken
Makkelijk op motor als je helm op hebt (maar lopend niet relevant)

Nadelen:
– Na verloop van tijd hebben ze toch de neiging om wat rare geurtjes en groene vlekken te ontwikkelen. 2 tabletten Micropur Forte per liter water en een paar dagen laten liggen doet dan wonderen. Helaas heb je die luxe niet onderweg op lange tochten. Thuis in de vriezer bewaren scheelt ook.
– De vakken in rugzakken vereisen vaak dat je alles uit je rugzak haalt om de drinkzak er goed in te krijgen.
– In de winter altijd bevroren slangetjes. Heb je nog zoveel water, kan je niet drinken. Tenzij je vorig probleem telkens herhaald.
– Bij een frameloze rugzak krijg ik altijd zo’n bobbel in m’n rug. Mogelijk is dit probleem verholpen met het laatste ontwerp Camelbak dat minder bol staat door een middenrif.
– Slecht zicht op je huidige voorraad.
– Onderweg water vullen is een drama in mijn ogen. Camelbak uit je tas, in de beek, nat terug in je rugzak en dan twee uur niet drinken tot de chloor z’n werk heeft gedaan. (ik neem geen risico ivm gebruik immunosuppressiva)
– Ik zou teveel gekookt water niet terug gooien in mijn drinkzak voordat het aardig afgekoeld is, met name als er nog maar weinig in zit om te vermengen.

Mijn oplossing:
1x Plastic 1L fles (Spa, staan handige getallen op om als maatbeker te gebruiken bij kookwater bepalen voor eten)
1x Siggfles wide mouth bottle met neopreen hoes (wide mouth bottle is praktisch, kan je goed zien wat er nog in zit en makkelijk water bijvullen/teruggieten uit pan/ijsklontjes toevoegen als je de luxe hebt) 🙂

Ik drink uit de Siggfles. Ik drink 0,5 liter per uur, dus zodra ik m’n drinken op heb is m’n nieuwe water precies klaar. Giet water uit plastic fles in de Sigg en vul de plastic fles op eerste gelegenheid weer bij (helder beekje, openbare voorziening, berghut). Onder sommige omstandigheden rantsoeneer ik het water wat strenger zodat ik gewicht kan besparen of omdat ik niet de luxe heb om bij te vullen. Indien je water wil/moet rantsoeneren is het belangrijk om te stoppen met eten.

Siggfles WMB is eenvoudig schoon te maken, kan met neopreen hoes als kruik gebruikt worden in de winter, volgende morgen geen bevroren water. Kan de fles in neopreen hoes al lopend bevestigen en loshalen om te drinken.

Mijn rugzak (GoLite Jam) heeft vakken aan de zijkant waar je bij kan als je de rugzak draagt en die groot genoeg zijn om een fles tot aan de dop er in te plaatsen. Ik heb gekke dingen gedaan, van bushwhacken tot hele stijle boshellingen afrausen en ben nog nooit een fles verloren.

Heel verhaal, maar hoop dat je er wat aan hebt!