HOME FORUM Wandelgebieden Huttentocht met kinderen in Franse Pyreneën Reageer op: Huttentocht met kinderen in Franse Pyreneën

jeroen.desmet
Deelnemer
Aantal berichten: 2

Hallo Bart.

Zelf ben ik al 8 keer naar de Pyreneeën geweest. 5 keer logeerde ik bij mensen in Luz Saint Sauveur (voet van de Col du Tourmalet), eenmaal in Saint Lary Soulan en Quillan, en deze zomer stapte ik de GR10 van Hendaye tot Luz Saint Sauveur. Huurhuisjes zijn heel gemakkelijk te vinden. Een tip hierbij is om direct naar huisjes van particulieren zelf te gaan, en niet een verblijf te regelen via een agence, dat zorgt namelijk voor een hoop nodeloze kosten.

Wat de hutten betreft, deze zijn talrijk aanwezig in de Pyreneeën. Een interessante site hierbij is http://www.pyrenees-refuges.com/index.php?page=list_alpha . Het is belangrijk om zeker een plaatsje op voorhand te reserveren in de hutten want deze zijn snel volzet. De trektocht langs de Refuge d’Ayous en Pombie, zoals Willem vermeldde, heb ik zelf ook gedaan en is zeker de moeite. Je zou hierbij kunnen vertrekken in Etsaut , dan via de prachtige Chemin de la Mature klimmen naar de Col d’Ayous (langs de GR10), vervolgens overnachten in de Refuge d’Ayous, de volgende dag naar de Refuge de Pombie , en dan vervolgens afdalen naar Lescun (klein dorp met busverbinding).

Groetjes
Jeroen