HOME FORUM Tussen pot en pint Hoogtevrees Reageer op: Hoogtevrees

Debbie
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1049

Oke, eventjes wat meer verduidelijking. 🙂

De klimschool heeft als doel je te leren rotsklimmen. Het is een cursus als een ander maar je hebt zo’n cursus nodig om VEILIG buiten te kunnen gaan klimmen! Doe je het graag, dan is je geld goed besteed. Is het je ding niet, dan kan je uiteraard je geld niet terugkrijgen.
Nu, ze starten vaak met KVB1 waardoor je dus na deze 1ste module (indoor naklimmen) wel al een idee krijgt of je het graag doet of niet. In het begin kan het wat moeilijk zijn maar eenmaal het beter gaat, kan het ook leuker worden. Bij mij was dat trouwens niet zo, na een jaar heb ik daarom mijn klimschoenen aan de wilg gehangen. Ik ben wel blij met de ervaring, ik heb er van geproefd maar het is mijn ding niet helemaal. Ik ga liever wandelen of fietsen.

De klimschool wordt niet door de federatie georganiseerd maar door de clubs die bij de federatie horen. Vaak kan je een deel van het clubmateriaal huren (vb. zitgordel, helm, touw, soms ook musketons en emmertje). Elke club doet dat anders. Best informeer je je bij een club in jouw buurt (lees: provincie) hoe het in zijn werk gaat. Als je al lid bent van de KBF, heb je ook ergens een club moeten aanduiden. Contactgegevens van de clubs vind je op de site van de federatie. Lid zijn van de KBF is uiteraard een vereiste om aan de klimschool te mogen deelnemen.