HOME FORUM Tussen pot en pint Hoogtevrees Reageer op: Hoogtevrees

Lucius1988
Deelnemer
Aantal berichten: 51

Goed nieuws! 🙂 Ik heb vandaag een afspraak gehad met een kliminstructeur van Bloso in Brugge. Hij heeft me eerst gerustgesteld over de materialen en uitgelegd dat een een heleboel kilo kan gedragen worden met die touwen,het was ook EU verzekerd enzo.. Bon,ik mocht dan een eerste route doen op een vlak terrein. Alle kleuren mocht ik door elkaar gebruiken. Het angstzweet brak me al uit bij het zien van sommige die echt heel erg hoog zaten. IK mocht klimmen tot voor een helling om dan door te gaan. Toen ik daar was moest ik mn benen strekken enzo,jullie kennen waarschijnlijk meer van de technieken ;-). Dit was zoals verwacht het moeilijkste deel voor mij,om me los te laten en gewoon het touw vast te nemen. Maar bon dit was ook gelukt.

2de x moest ik tot boven klimmen op dezelfde route. Na wat geaarzel over hoe ik precies mijn voeten kon verplaatsen en naar waar en na positieve peptalk ben ik tot boven geraakt. Echt heel blij met dit!

2de route was op een hellend vlak naar boven,waar ik op een plateau terecht kwam en me moest optrekken,dit ging al veel vlotter en ik zette mijn voeten al beter. Ik rustte ook wel af en toe eventjes aangezien ik toch heel angstig was. Nadien ben ik toch tot boven geraakt en terug naar beneden ook met wat moeite=> moeilijkheden om benen te strekken bij hellend vlak.

De instructor zei me ook dat het geen problematische hoogtevrees is maar dat ik blijkbaar wel nood had aan een strak aangespannen touw,ik mocht nog een route doen met een andere instructor (dochter van vriendin instructor) Maar daar geraakte ik amper vooruit.. Ik had jammergenoeg geen enkel vertrouwen in haar..

Ik denk dat ik dus wel wil gaan voor mijn KVB 1 maar ik dan ook een klimpartner moet zoeken die ik vertrouw,dat zal dus het grootste probleem vormen aangezien ik niemand ken…Ondanks mijn grote angst die ik voel wil ik toch wel verder gaan,ik ben zeker nu dat dit na verloop van tijd zeker gaat minderen bij een goede klimpartner.

Tot zover mijn goede ervaring voor een eerste indoorklimsessie,geen via feratta meer voor mij 🙂