HOME FORUM Tussen pot en pint Hoogtevrees Reageer op: Hoogtevrees

boelo
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Hier volgt het verhaal van mijn persoonlijke hoogtevrees. Het is bizar maar misschien ook wel amusant en leerzaam.
Toen ik, 17 jaar oud, voor het eerst met een groep jongeren op vakantie ging naar Oostenrijk, stond er ook een bergwandeling op het programma. Het was ons uiitdrukkelijk verboden om van het pad af te gaan. Maar op die leeftijd doe je juist graag alles wat niet mag, dus ik vloog meteen de berghelling op. Dat bleek echter een z.g. gruiswand te zijn die na een paar minuten in zijn geheel met toenemende snelheid naar beneden begon te schuiven in de richting van de veel lager gelegen gletsjer. Ik dacht dat mijn laatste uurtje geslagen had. Gelukkig bleef ik na een tiental meters achter een dode boomstronk hangen. Daarna kon ik heel voorzichtig het pad weer bereiken. Door de wrijving was mijn shirt aan de voorkant geheel weggebrand en ik had nu voortaan een gierende hoogtevrees.
Ongeveer 17 jaar later was ik een fanatiek beoefenaar van de duiksport geworden. Ik merkte dat het mogelijk was om boven onderzeese ravijnen te blijven zweven zonder te vallen en zonder angst. Het hartkloppen en de versnelde ademhaling, die had ik door yoga-oefenigen al onder controle kunnen krijgen.
Nu was ik van mijn hoogtevrees verlost en dat nadat ik er mijn halve leven mee had rondgelopen!
Naderhand heb ik zonder veel problemen nog de Breche de Roland gedaan. Maar op het gruispad naar boven was ik natuurlijk wel in een extra alerte stemming..