HOME FORUM Materiaal en techniek Hoge versus lage schacht van bergschoenen Reageer op: Hoge versus lage schacht van bergschoenen

boelo
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Uit ervaring weet ik dat er wel onderzoek naar dit soort zaken wordt gesubsidieerd door het U.S. Defense Department maar dat de resultaten ervan meestal niet op te vragen zijn, want confidential of classified. Maar zelfs in de militaire wereld – die nogal conservatief is- zie je de trend naar lichtere en lagere schoenen die bovendien niet meer vol Goretex zitten. Voorbeelden daarvan zijn de Adidas GSG 9 low boot en de AKU NS 564 Navy Seal. De hoge enkel zal nog wel even blijven, niet vanwege de steun waarover jij het hebt, maar vanwege de fixatie van het enkelgewricht omdat er vaak uit helikopters of hoge voertuigen moet worden gestapt of gesprongen.
Voor het overige is er een trend naar lager schoeisel, kijk maar naar dat van Willem van Doorne. Daarbij kan ik 2 artikelen van backpackinglight.com noemen:
“Considering minimalist footwear for backpacking”van Ryan Jordan en “Fast and light shoulder season footwear”van David Chenault.