HOME FORUM Tussen pot en pint Hoe omgaan met blessures/fracturen/letsels? Reageer op: Hoe omgaan met blessures/fracturen/letsels?

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Hey Lucie,

Genoeg rusten nu en dan gaat de ontsteking in principe uit zichzelf over. Wanneer je terug gaat beginnen opbouwen, doe het rustig aan, luister naar je lichaam en overschrijdt geen grenzen meer. Als je terug pijn voelt meteen stoppen.

Zoals al aangehaald kan verder een onderzoek van je wandelhouding afhankelijk van de stand van je benen ook nuttig zijn. Een ontsteking van de iliotibiale band heeft hier meestal mee te maken. Je gaat dan wellicht kine moeten volgen om bepaalde spiergroepen beter te ontwikkelen. Niet alle kinesisten zijn daar inderdaad even goed in.

Een laatste maar onderschat aandachtspunt is op je voeding letten. In de klassieke geneeskunde wordt hierom gelachen maar je lichaam zal nu eenmaal sneller protesteren, bij blessures trager herstellen en ontstekingen verdwijnen maar met veel moeite als je als een ongezonde westerling je lichaam altijd maar vol vuiligheid stopt. Veel groenten en fruit zijn gezond, snelle suikers zo veel mogelijk mijden net als te veel vlees.