HOME FORUM Tussen pot en pint Hoe omgaan met blessures/fracturen/letsels? Reageer op: Hoe omgaan met blessures/fracturen/letsels?

BrMo
Deelnemer
Aantal berichten: 24

Ooit ooit…

Ik heb een paar jaar gesukkeld met mijn knie, en als ik naar mijn eerste drie kinesisten had geluisterd zat ik er nu nog mee.

Eerste kinesist: ahja, patella ontsteking door verkeerd sporen patella, oefeningetjes doen. Halfjaar gedaan, geen echte verbetering.

Tweede kinesist: zelfde diagnose. ‘Ach, die oefeningen, hier is een brace en ontstekingsremmers’.

Kniespecialist van Middelheim: eerst een scan. Scan gedaan, ahja, zelfde diagnose. ‘Heb je ultrasoon al geprobeerd?’

> Drie pijnlijke en dure ultrasone sessies op de knie in kwestie. Op het uur exact één week na de laatste sessie is pijn plots terug.

Derde kinesist: We gaan eens kijken hoe jij wandelt hé. Na 10 seconden: ‘Uw voet staat verkeerd. Ooit voetblessures gehad? Halfgescheurde enkelligamenten? Ja da’s daardoor dat uw voet teveel naar binnendraait. Begin eens met uw voet naar buiten te draaien.’

En sindsdien gaat het alleen maar beter en vandaag de dag heb ik er nog zelden last van.

Wat ik wil zeggen is, niet elke dokter of kine is even goed. De eerste drie specialisten die ik gezien heb waren ook op de hoogte van de enkelligamenten maar keken alleen maar naar mijn knie. Panikeer ook niet te snel.

En operaties moeten echt de allerlaatste optie zijn.

Mbt tot jouw blessure: ik heb daar ook soms last van, vooral op de fiets. De oplossing is het opwarmen en stretchen van de spier/peesband die op de zijkant van je been loopt. Dan stop ik even, stretch ik mijn been en dan gaat het meteen veel beter.

Als je me je email geeft, stuur ik je wat oefeningen door die mij echt goed geholpen hebben.