HOME FORUM Materiaal en techniek Hoe gewicht besparen in je rugzak? Reageer op: Reageer op: Hoe gewicht besparen in je rugzak?

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Duidelijke artikelen, bedankt!

Mijn grootsteĀ gewichtsbesparingen heb ik gemaakt sinds ik alles dat ik heb via de weegschaal inpak, maar dat staat er al in.

Ik pak altijd mijn droge nachtkleding, ondergoed en sokken. In een stevige waterdichte rol met ventiel, zogenaamde PS 10 ultralichtgewicht bagagezak van Ortlieb. Gewicht vanaf 36 gram voor 3 liter tot 134 gram voor 44 liter. Een garantie dat je kleding droog en compact kan blijven. Zo druk ik er een platte ‘schijf’ van die precies de juiste maat heeft om plat in mijn 50l rugzak te liggen. Werkt ook goed om slaapmat/slaapzak droog te houden. Heeft weinig met gewicht te maken maar wel met het stevig en betrouwbaar inpakken van je rugzak naar mijn mening. šŸ™‚

Iets dat mij wel bezig blijft houden is drinkwater. Ik weet niet zo goed hoeveel mee te nemen, ik probeer altijd minimaal 2,5 – 3,5 liter bij me te hebben en gebruik het eigenlijk altijd wel. Maar ik gebruik nooit water uit de natuur (tenzij in de bergen) en heb geen enkele ervaring met zuivering. Neem ik veel water mee? Iemand die een goed artikel weet over water zuiveren? Dit onderdeel verder uitwerken zou mij erg interesseren, want water is proportioneel het zwaarste van alles dat ik meeneem!