HOME FORUM Materiaal en techniek GPS systemen Reageer op: GPS systemen

bergkonijn
Deelnemer
Aantal berichten: 190

Ik heb nog een oude gecko 301. Geen kaart, moet ook niet voor een backup. Lekker weinig gewicht, met dank aan een kleine standaard batterij.
Nadelen; ’t werkt maar 8h continue. Maar dat is genoeg om te dienen voor een bakcup. Ik kan er in noodgeval ook nog de batterijen van de hoofdlamp in steken.
Ik heb wel moeten zoeken achter de download kabel. Coördinaten invoeren is heel lastig met dit toestel vermits het maar een beperkt aantal knoppen heeft. Je moet iedere keer door het heel alfabet scrollen om je letter of cijfer te kiezen. En zo je woord of coördinaat samen te stellen. Ik gebruik ‘easy gps’ om dat te doen. Is gratis maar daar had ik dus de kabel voor nodig.
Deze gps heeft alle mogelijke en onmogelijke coördinaten stelsels aan boord. En je kan er zelf ook nog een mee maken. Met alle kaarten dat ik gewerkt heb kon ik wel een stelsel vinden overeenkomstig met de kaart.
Deze gecko heeft een barometrische hoogtemeter.

Keuze back in the day:
– gewicht inclusief batterijgewicht
– uitwisselbaarheid van de batterij
– kaart niet noodzakelijk
– levensduur, is niet nodig om heel lang te zijn maar als je echt in nesten zit is 2h niet genoeg
– pc kabel in de doos
– alle coördinaten stelsels aan boord
– gratis software – pc – gps uitwissel formaat, met garmin zit je natuurlijk goed
– ease of use, je moet er mee kunnen werken of het is nutteloos
Het toestel heeft toen een paar honderd euro gekost.

Ondertussen ben ik aan het uitkijken naar een suunto of aanverwante horloge. Om gewicht te besparen, 1 horloge weegt minder dan 1 horloge en 1 gps. En mijn polar horloge is weer eens kapot gegaan. Ik heb hem afgedankt.
Handig aan zo een horloge is dan weer de temperatuurmeter, voor te weten hoe warm het in de slaapzak is :-), hartslagmeter en licht gewicht.
Hoe het met levensduur van de batterij en gps gesteld is, weet ik nog niet.