HOME FORUM Materiaal en techniek Golite Jam Reageer op: Golite Jam

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

De rugzak wordt verkocht bij Sack und Pack in Krefeld, http://www.sackundpack.de/.

Kwam bepakt voor 4 dagen zelfvoorzienende solo tocht in de winkel en kreeg met moeite alles in de 50L. Het paste op zich allemaal prima, maar had geen ruimte meer over en de rugzak ging ook erg bol staan naar mijn mening, iets waar je meteen hinder van hebt bij een frameloze rugzak. Voor 80gr extra toch voor de 70L variant gekozen, waarmee dit minder snel gebeurd als je wat meer volume draagt. (mijn andere rugzak was 55+10, waarbij ik nog behoorlijk wat lege ruimte had en de +10 niet had gebruikt)

Dit bleek voor mij een prima keuze, want je kan de rugzak prima kleiner maken met haakjes op de bodem, bandjes aan de zijkant en de rolsluiting bovenop. Ook voor dagtochten neem ik deze rugzak inmiddels altijd mee.

Om de rugzak prettiger te dragen probeer ik hem altijd zo dun en compact mogelijk te pakken, zodat het gewicht het beste in de heupen valt en de inhoud stevig is. Daarmee is het voor mij prima. Op de eerste tocht met deze rugzak had ik 80KM gelopen in twee dagen door de Harz en ik was erg tevreden over de rugzak. Wel heb ik na zulke dagen last van m’n schouders, waar ik met m’n frame rugzak geen last van heb, maar dat is de volgende morgen altijd weg.

Een ding waar ik wel mee zit, en helaas zou dat nog wel eens een showstopper kunnen worden om deze rugzak langer mee te kunnen nemen, is dat ik rode uitslag krijg onder de schouderbanden. Ik draag (uiteraard) een tshirt dat tussen schouderband en huid zit en ook al lijkt de band niet te bewegen of te schuren heb ik er toch last van. Ik denk dat het komt door de beweging in de schouder door het lopen met wandelstokken. Na 80KM werden het allemaal puistjes die pas na een week of 4 vervaagden, dus ik wil niet weten wat de consequenties zijn na een tocht van 3 weken. Al ben ik er inmiddels achter dat dit pas lijkt te spelen bij >30km per dag.

Iemand advies om dit te voorkomen/behandelen? Ik ben bang dat dit inherent is aan het meer dragen op de schouders icm wandelstokken gebruiken…

Ivo,

Als je wilt mag je de rugzak wel een keertje een paar dagen meenemen om te proberen. Ten slotte hoop ik binnenkort jou tarp te lenen! (Is nog bij Veerle, is op vakantie)