HOME FORUM Materiaal en techniek Golite Jam Reageer op: Golite Jam

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Ik heb ook even gedacht om het spoor te volgen van de frameloze rugzakken maar heb beslist dat dit geen ‘verlichtend’ gedacht gaat worden omdat ik nog altijd blijf vast blijf houden aan kampeertrekkings (zolang het lijf mee wil). Ik gruwel bij het idee dat ik een deel van de lading op mijn schouders zal moeten dragen. Volgens mij is de enige juiste richting dat je in dat geval een rugzak met frame gebruikt aangevuld met ‘loadlifters’.
Er moet een vrij statische verbinding zijn tussen de loadlifter en de heupgordel.
Ik zie soms loadlifters verschijnen op frameloze ontwerpen. Volgens mij is dat een onzinnige toevoeging aan het ontwerp. Te dikwijls is bij de ‘UL-backpacks’ het rugpand ook gewoon te kort om enig effekt te hebben.
Laatst viel mijn oog op een exped lightning die maar een stang gebruikt

Ben hier wat aan het experimenteren met voorgevormde (aan mijn rug aangepaste) stangen om een goede overdracht van gewicht op mijn heup te verzekeren.
De golite Jam eens bekeken. Zijn heupgordel ziet er dan weer een stuk beter uit dan bv de ontwerpen waar de heupgordel is ingewerkt in de zijpanden zoals bv de ontwerpen van http://www.zimmerbuilt.com/
(maar zo is nog een hele lijst op te sommen)
Dat kan niet goed werken om de heup goed te omsluiten.
Te dikwijls zijn die UL_rugzakken te herleiden tot een balk vorm die ‘onoordeelkundig’ volgepropt de vorm aan beginnen nemen van een cilinder die alles behalve goed aansluiten op de rug.
Beetje vreemd dat ze dan soms geplooide aluminium stangen in hun ontwerp steken terwijl de zijpanelen recht van vorm blijven en de curve van de stang niet volgen.
Het gaat volgens mij maximum een 200 a 300gr extra gewicht kosten om een degelijk frame te maken. Voor mij verwaarloosbaar als daarmee het draagcomfort verhoogd gaat worden.
Laatst viel mijn oog op een wel heel duur harnas (maar het vertaalt wel goed waar voor mij een goed draagstel voor moet staan eenmaal geintegreerd in een rugzak)
http://store.kifaru.net/bikini-platform-frame-and-suspension-p116.aspx
Tot zover.
Moet maar er maar eens een artikel aan gaan wijden op mijn blog.