HOME FORUM Materiaal en techniek Fototoestel onpraktisch? Reageer op: Fototoestel onpraktisch?

massimo
Deelnemer
Aantal berichten: 183

Toevallig zit ik met hetzelfde dilemma.

Alle voordelen:

Heb zelf onlangs mijn spiegelreflex vervangen voor komende vakanties en een nieuwe Lowe Pro tas (Nova 140 AW) gekocht om dit mee te kunnen nemen. Deze tas is voorzien van een regenhoes en heeft plaats voor camera, extra objectief, lader, SD kaartjes, hoesje voor polarisatie filter. De schouderriem haal ik er meteen vanaf en ik bevestig de tas aan het borst bandje van mijn rugzak, middels de lussen aan de achterzijde van de tas.

Het gemak van bediening is erg groot, je kan alles bedienen en overal bij als je de tas voor op de borst hebt. Je kan de tas dichtritsen en er een flap overheen vouwen die met een clip dicht gaat. Daarmee is de rits meteen veilig tegen een lekkende camelbak slang of lichte regen. Bij meer regen trek je de regenhoes er zo uit en zitie er in enkele seconden omheen. Anderzijds kan je de rits ook open laten en enkel de clip dicht doen. In dit geval houd ik de riem van de camera om mijn nek, zodat ik met een hand de clip losmaak en de andere hand zo de camera in de aanslag heb.

Bijkomend voordeel is dat je aan de zijkant van deze tas netjes hebt voor zaken als kleine zonnebrand, chloortabletten, vuilniszakjes, dat soort grut.

Nadelen kan ik heel kort over zijn:
Gewicht = 1700 gram (tas, camera, lader, extra objectief, polarisatiefilter)
Met wandelstokken heb je je handel vol en merk ik dat ik veel minder foto’s maak (omdat ik de camera niet lopend kan pakken, althans, niet prettig)

Overwaarde van de foto’s tov een compactcamera van 300 gram incl hoesje en geïntegreerde oplaadmogelijkheid is in mijn ogen erg lastig te rechtvaardigen. (Al levert een polarisatiefilter levert buiten in zonnige landschappen wel (heel) erg veel toffere foto’s op in mijn ogen.) Mijn volledige bepakking weegt inmiddels rond de 10 kilo bij solo tochten (zonder water) en dan maakt de camera toch wel 17% van het gewicht!