HOME FORUM Materiaal en techniek extra slaapzak Reageer op: extra slaapzak

Sven
Deelnemer
Aantal berichten: 322

Dag Ivo,

Helder antwoord en in lijn van mijn overpeinzingen. Merci!
Afin, fantaseren is gevaarlijk, want dan zitten we op groenland en zelfs op de noordpool. Maar als ik realistisch mag blijven wil ik vooral mijn grens vinden. Ik twijfel er niet aan dat ik met een goede slaapzak heerlijk zal slapen, maar hoe gaat het opstaan rond het vriespunt zijn? En hoelang blijft de goesting om te blijven wandelen terwijl het kouder wordt?

Om het kort te zeggen: ik wil in de herfst blijven wandelen, maar de slaapzak niet. Of ik in de winter ook wil blijven trekken is nog maar de vraag. Zo ja, dan is het wel een beetje onnozel om over 2 maand weer een nieuwe slaapzak te zoeken…

Misschien nog wat over mijzelf vertellen: ik ben een solo hiker, in prima conditie, erg avontuurlijk aangelegd, wereldreiziger en natuurliefhebber.

Wat over mijn huidige slaapzak: het is een synthetische (millet baikal 750). De 6° is de temperatuur dat ik er nog comfortabel in geslapen heb. Die temperatuur kan ik misschien nog stretchen, maar dat is nog bang aftasten.

De slaapzakken die ik nu overweeg zijn TNF Gold Kazoo en TNF Superlight wegens duurzaam, niet te zwaar en redelijk geprijsd. TNF Blue Kazoo is daar niet bij omdat de Superlight veel efficiënter is voor zijn gewicht. Ja, ik jaag ook op grammen (of liever op kilo’s), maar nu mijn centen echt wel op zijn (liever zelfs geen nieuwe slaapzak, maar doodgaan is ook geen optie) mag het eens wat meer wegen. Mijn basisgewicht zit bij de 3 Kg voor de Ardennen, inclusief synthetische slaapzak, dus een halve kilo meer tijdens de koudere maanden doet er ook echt niet veel toe. Voorraadplaatsen genoeg daar.

Sven

Data sheet: (comfort/comfort limit/survival en gewicht)
Baikal 750: 8/4/-9 765g (eigen comfort: 6°C, mogelijk minder)
Gold Kazoo: 2/-4/-21 880g
Superlight: -8/-16/-35 1295g