HOME FORUM Materiaal en techniek extra slaapzak Reageer op: extra slaapzak

Sven
Deelnemer
Aantal berichten: 322

Hoi Dzjow,

Tof dat je ook reageert, want ik kijk wel een beetje op naar jou 😉
Je bent ook solo-hiker en je doet ook ongeveer de dingen die ik graag zou doen (bivakkeren en op avontuurlijke wijze door het landschap trekken).

Die 6° heb ik echt met minimum toestanden gehaald. Dus met een gewoon goedkoop schuimmatje van 7mm en met de blote bast. Wel een zijden lakenzak gebruikt. Ik heb geen koud gehad, ook geen koude drukpunten. Thermisch ondergoed en een donzen jasje heb ik zover niet nodig gehad.

Ik wil in de winter kunnen gaan wanneer er goed wat sneeuw ligt. Ik heb ook een wintertent (akto), die wil ik ook tot zijn recht laten komen, ook buiten belgië. Als ik wat verder fantaseer (buiten mijn huidige comfortzone – ik laat mij vooral afremmen door het feit dat ik solo hike en dus goed voorbereid moet zijn qua ervaring) wil ik in de herfst in schotland of wales kunnen zitten en tijdens de maand maart in scandinavië op langlaufs.

Maar als het geld er niet is wil ik mij absoluut niet laten tegenhouden door een slaapzak om naar de ardennen te gaan, wanneer dan ook. Ja, ok, die paar dagen extreme koude in België wil ik mij zeker wel laten tegen houden! Laat mij zeggen, in november 75% van de tijd kunnen vertrekken, in januari 30% van de tijd, en zeker als er sneeuw ligt. Maar als ik het dan niet leuk vind om op te staan in de vrieskoude dan is het weggegooid geld. Anderzijds met mijn avontuurlijke instelling zou ik echt zo flauw niet mogen zijn. Shame on me.

Sven