HOME FORUM Materiaal en techniek extra slaapzak Reageer op: extra slaapzak

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

Sven,

Je schrijft dat je synthetische slaapzak inzetbaar is tot +6°c. Met welke slaapmatje en met welke kledij bij aangetrokken is dat dan? Welke slaapmatje(s) heb je intussen in je bezit (2 Z-lites?)?

Gezien wat je schrijft in je profiel is je favoriet terrein vooral de Ardennen en zou je precies een slaapsysteem willen met een temperatuurbereik dat geschikt is om heel het jaar door naar de Ardennen te kunnen gaan? Dus je warmste nachten zijn rond +15°c en je zou graag naar -10°c willen kunnen gaan, misschien nog lager?

Alvorens ik mijn volledig gedacht ga zeggen wil ik je er toch al even op wijzen dat synthetische vulling relatief snel zijn initiële isolatiewaarde verliest. Je synthetische slaapzak ga je over 5 jaar zeker niet meer tot die +6°c kunnen inzetten (met zelfde matje/kledij). Vandaar vind ik het alvast een ongelukkige keuze om dat temperatuurbereik van je nieuwe slaapzak perfect te willen laten aansluiten op je synthetische en zou het kunnen dat je nu riskeert een domme aankoop te maken. Vandaar is het wel belangrijk dat je nu op mijn vraag hier kunt antwoorden om beter in te kunnen schatten wat op langere termijn de betere keuze voor je zou zijn.