HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Naar mijn mening is er weinig verband tussen gewicht van de rugzak en soort schoenen dat je draagt en zou ik mij daar niet op focussen.
Schoenen zijn voor mij een soort prothese. Je hebt volk in alle maten en gewichten die ze dragen.
Hoogstens is de aanpassing in het begin misschien wat groter als je een overgang maakt naar een ander soort schoeisel.
Ik heb net mijn roclite 315 eens op de weegschaal gelegd. 400 gr per stuk.
Maakt dus echt niet zoveel verschil met jouw wandelschoen (type?).
Of je al dan niet de overgang naar lage schoenen gaat maken op je reis naar Noorwegen zou ik laten afhangen van de te verwachten temperaturen. Gaan die naar het vriespunt en je hebt geen waterdichte sokken om evt te dragen door de dag zou ik twijfelen.
Bij iets hogere temperaturen is met natte voeten lopen geen enkel probleem als je ‘savonds bij het kamp maar droge sokken aan kan doen.
Dan zou je je kunnen behelpen met plastiek zakken die je samen met de sokken draagt als een soort vbl omdat de schoenen mogelijk toch nog te nat zijn en heel wat vocht in de droge sok steken.
Je goed warm aankleden, idem benen helpt om de voeten langer op temperatuur te houden omdat dan het lichaam meer warmte naar de buitenkant kan pompen.
Tot zover mijn gedacht