HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

Dzjow
Moderator
Aantal berichten: 380

In echt nat terrein doe ik liever goretex sokken bij aan. Dat blijft veel aangenamer, droger, warmer en mijn voeten blijven ook proper, hoewel ik dat laatste persoonlijk niet zo belangrijk vind.

Als je drukblaren krijgt in je schoenen door wrijving heb je volgens mij geen optimaal schoeisel en/of te dunne sokken aan. Nogal wat mensen willen dunnere sokken aantrekken in trailrunners maar zolang je voeten dat niet gewoon zijn werkt dit vaak alleen maar blaarvorming in de hand, vaak ook omdat de schoen te ruim zit. Soms wordt er ook beweerd dat trailrunners niet hoeven ingelopen te worden. Dat geldt echter niet voor iedereen. Ook trailrunners hebben wat inlooptijd nodig, ook al is deze heel wat korter dan bij bergschoenen. Respecteer je dat niet en begin je met een nieuw paar trailrunners meteen een trektocht te maken is de kans op drukblaren op de eerste stapdag wel reëel.

Het gevoel dat de voeten in trailrunners wat meer zouden schuiven heb ik echter nog nooit ervaren, tenzij ik te dunne sokken zou dragen. Zou het niet kunnen dat je een te grote maat hebt genomen voor je voeten of een schoen hebt uitgekozen die zijlings te ruim zit voor de vorm van je voeten? Of heb je te dunne sokken aan?