HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

Koen
Deelnemer
Aantal berichten: 120

@ivovm :
Is er geen knoopmethode die sommige mensen gebruiken om op het enkelpunt de veters te fixeren? (waarschijnlijk om de voeten strakker te zetten dan de enkel, in dit geval dus andersom?).

Ik ben ook net terug van een 15 daagse solohike door Rondane en Jotunheimen. Dit keer met trailrunners zónder GTX. De kloof tussen GTX en mesh is inderdaad niet groot. Echter heeft deze tocht me op een nieuw verschil gebracht: de vuildoorlatendheid. En de hoeveelheid vuil/stof dat een paar dunne sokken kunnen verzamelen is verbazingwekkend! Op zich is dat niet zo’n probleem, echter kreeg ik door de vele boulderfields en ongelijke terrein last van blaren. Goede hygiëne is dan nog veel belangrijker aangezien je niet wilt dat vuil in je doorgeprikte blaar komt. En hoewel je voeten ook zeker nat worden in GTX schoenen is dit meestal enkel water door 1) doorslaan van het water, maar geen vuil en 2) schoon water bij het waden van beken/riviertjes. Stof, modder en ander vuil zullen veel minder makkelijk in een GTX schoen komen. Normaliter geen groot probleem, met doorgeprikte blaren wordt het wat anders.

Over blaren gesproken: op ongelijk terrein heb ik het gevoel dat door de iets ruimere en slappere constructie van een hardloopschoen je voeten meer schuiven en zo blaargevoeliger zijn dan bergschoenen waar je voet wat meer gefixeerd in is. Hebben jullie dit gevoel ook?