HOME FORUM Materiaal en techniek Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen Reageer op: Ervaringen lage trailrunschoenen als hiking/trekking schoen

ivovm
Sleutelbeheerder
Aantal berichten: 1025

Koen heeft op 15 augustus toch ook een paar erg zinnige zaken gezegd
Vooral de betere isolatie en het wat betere ‘windstopper-effekt’ van gtx-trailrunners lijkt een argument dat pleit voor…
Ik ben sinds gisteren terug van een tocht door Sarek met mijn schoonbroer.
Hij heeft mijn goede raad gevolgd 😉 en is ook met lage (gtx) schoenen aan de start verschenen (weliswaar met een lekkend membraan).
Voor bepaalde toepassingsgebieden is na deze ervaring de kloof tussen gtx en niet-gtx minder groot maken dan eerst gedacht.
Beiden kozen we ervoor om niet te werken met waadschoentjes maar koppig iedere stroom of moerasgebied over steken op onze wandelschoenen. De temperatuur liet dat nog toe. Als je toch de ganse tijd met natte voeten loopt maakt het na het geheel geëvalueerd te hebben weinig uit of je schoenen al dan niet een liner hebben.
Daar valt ook bij gtx trailrunners weinig water uit te gieten na zo’n doorsteek, gewoon omdat de voet en sokken de schoen bijna volledig vullen.
Of het echt helpt weet ik niet maar bij koude temperaturen veter ik mijn lage schoenen niet strak dicht om de bloeddoorstroming niet te hinderen. In dat geval lijken schoenen met enkel ogen in het voordeel tov schoenen die eindigen op een paar haakjes omdat veters soms de neiging kunnen hebben om uit de haak te schieten. Iemand ervaring met dat laatste detail?